En rekke helseforetak har fått visittstoler etter at Sykehusinnkjøp satte i gang å produsere stolene. Legene Thomas Knoop og Per Olav Rui ved nyreseksjonen på Haukeland universitetssjukehus viser fram sine nye stoler og er positive til å sette seg ned i øyehøyde når de går visitt. (Foto: Haukeland universitetssjukehus)

2000 leger setter seg under visitten

Sykehusinnkjøp har nå sendt ut sitt første parti visittstoler. - Vi tror at dette vil utgjøre en positiv forskjell for pasientene, sier to Haukeland-leger.

Over 1400 forhåndsbestilte visittstoler er nylig sendt ut til foretak i hele Norge – og til en kommune, nærmere bestemt Osterøytunet.

Legene Thomas Knoop og Per Olav Rui ved nyreseksjonen på Haukeland universitetssjukehus fikk nylig tre visittstoler som de har tatt i bruk. De er positive.

- Å bruke stol når du går visitt viser at du tar deg tid, mener de.

Fra før har pasientsikkerhetsprogrammet testet ut 500 stoler på ti ulike foretak. Sykehusinnkjøp tok i fjor over produksjonen, og har nå fått inn det første partiet visittstoler. Hvis alle visittstolene blir brukt en gang om dagen, betyr det at nær 2000 leger setter seg ned i øyehøyde og snakker med pasienten under visitten. Det signaliserer tid og respekt mellom helsepersonell og pasient, og god dialog kan redusere risikoen for feil og misforståelser.

Visittstolene koster under en hundrelapp per stykk, og sendes i pakker på 20 stykker. Pasientsikkerhetsprogrammet er fortsatt spent på hva leger og pasienter synes om nyvinningen. Send gjerne bilde og noen ord om dette til post@pasientsikkerhetsprgrammet.no.

Sykehusinnkjøp har fortsatt stoler på lager. Ønsker du å bestille visittstol til din post, kan du bestille stol her: bestillingvisittstoler@sykehusinnkjop.no