Pasientsikkerhetskonferansen 2020 gir mange muligheter i digital form.

Hva kan du forvente deg av en digital konferanse?

I høst trenger du ikke reise for å delta på Norges største og viktigste møteplass for alle som er opptatt av pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring. Vi kommer i stedet til deg.

I år blir Pasientsikkerhetskonferansen heldigital. 12. og 13. november, og du kan få påfyll av god stemning, inspirerende samtaler og tankevekkende innlegg.

– Vi skulle ønske oss at verden var annerledes, og at 2000 engasjerte og dedikerte ledere og helsepersonell kunne samles for inspirasjon og uformelle samtaler for å utveksle unike erfaringer.

Å gjennomføre årets konferanse digitalt er en mulighet for oss til å teste et nytt format vi kan kombinere med en fysisk konferanse i fremtiden, og vi kan love at det både bli annerledes og på noen områder sannsynligvis bedre, sier Johnny Advocaat-Vedvik, avdelingsdirektør, avdeling kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet i Helsedirektoratet.

Se, delta, engasjer deg

Det vil bli mange måter å interagere på før, under og etter konferansen. Digitaliseringen åpner for mange spennende muligheter, som gjør at vi kan legge til rette for mye interaksjon med deltakerne underveis. Vi gjennomfører en lang rekke live-foredrag med innledere fra både inn- og utland og det blir spørsmål-og-svar-seanser og live-avstemninger, sier Advocaat-Vedvik.

I forkant av Pasientsikkerhetskonferansen vil vi gjennomføre små spørreundersøkelser som danner grunnlag for diskusjoner blant innlederne under konferansen. Under selve konferansen vil deltakerne kunne kommentere og stille spørsmål til innlederne, og svare på små undersøkelser underveis i programmet.

Noe annet enn å se på video

Pasientsikkerhetskonferansen skjer live via en hjemmeside som er tilgjengelig for alle påmeldte deltakerne. Innholdet er tilgjengelig akkurat der du sitter nå og leser dette (eller hvor som helst ellers du har lyst til å tilbringe noen timer i november-desember). Og til deg som lurer: Dette blir noe annet enn å bare kikke på en videooverføring. 

– Helt siden vi bestemte oss for å gå digitalt med årets konferanse, har vi jobbet med å tilpasse konferansen den digitale hverdagen. Vi vet at mange blir slitne av å se på skjerm, derfor varer konferansen kun tre timer over to halve dager. Konferansen blir en blanding av et TV-show, konferanse og en plattform hvor du kan delta i en chat med andre deltakere, sier Advocaat-Vedvik.

Vi har også tenkt på dem som er bekymret for at det blir mye stillesitting:

– Vi er alle opptatt av og trenger energi og fysisk aktivitet – derfor får vi besøk av en personlig trener som skal få oss opp av stolen og få i gang blodsirkulasjonen! Vi kan også by på litt førjulsstemning og vi har flere pause-overraskelser på lur, sier Advocaat-Vedvik.

Se når konferansen du vil

Mange i helse- og omsorgstjenesten har uforutsigbare arbeidstider, spesielt i disse tider. Pasientsikkerhetskonferansen er tilgjengelig på hjemmesiden i en hel måned etter konferansen, så alle deltakere kan se innholdet når og hvor de vil, om det er fra pauserommet, hjemmekontoret eller godstolen.

Se programmet og meld deg på konferansen her: www.pasientsikkerhetskonferansen.no